από τον σεφ Ανδρέα Λαγό στις Ημέρες Γαστρονομίας
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)
Για τη σούπα
3 αγγούρια
χωρίς φλούδα και σπόρους, κομμένα σε κομμάτια
1 μικρό
κομμάτι τζίντζερ χωρίς φλούδα (15γρ.)
1 κρεμμυδάκι
φρέσκο (μόνο το λευκό μέρος)
300 γρ.
γιαούρτι στραγγιστό
1 σκελίδα
σκόρδο
αλάτι-πιπέρι
60 γρ.
ελαιόλαδο
¼ ματσάκι δυόσμο
Για το σερβίρισμα
παξιμαδάκια
σε τρίματα χοντρά
100 γρ.
αγκιναράκια σε λάδι ARTEAT
1 κ.σ. δυόσμο
φύλλα
λίγους
σπόρους κολοκύθας καβουρδισμένους
¼ κ.γ.
μπούκοβο
λίγο έξτρα
παρθένο ελαιόλαδο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Για τη σούπα
Βάζουμε
όλα τα υλικά στο μπλέντερ και πολτοποιούμε, μέχρι να γίνει μια λεία βελουτέ
σούπα. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο γάλα, για να γίνει πιο ρευστή η σούπα.
Αφήνουμε τη σούπα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να κρυώσει καλά πριν
σερβίρουμε.
Για το σερβίρισμα
Μοιράζουμε
τη σούπα σε μπολ. Βάζουμε στο κέντρο τις αγκινάρες, το δυόσμο, τους σπόρους
κολοκύθας, περιχύνουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, λίγο μπούκοβο και
σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου