Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

To ARTEAT στο Groopio


Το ARTEAT είναι η Αγάπη και η Κατερίνα˙ είναι το όνειρο να δημιουργήσουμε τη δική μας ετικέτα σε μια σειρά από χειροποίητα ελληνικά προϊόντα, από τη γη των πατεράδων μας, την Κρήτη και τη Μεσσηνία, και να τα διαδώσουμε σε όλο τον κόσμο ως «δώρο» και «αντίδωρο».

Τα τοποθετήσαμε σε μια κασετίνα˙ ως δώρο ουσίας στους αγαπημένους σας˙ ως αντίδωρο σε ανταπόδοση μιας καλής συνεργασίας ή μιας ζεστής φιλοξενίας.


Δύσκολο να διαλέξεις προϊόντα μέσα από τον τεράστιο γαστρονομικό πλούτο της πατρίδας μας. Εμείς όμως διαλέξαμε τα προϊόντα μας με οδηγό την επιθυμία μας να επιστρέψουμε στα θεμελιώδη της ελληνικής διατροφής, έτσι όπως μας την παρέδωσε ο «παππούς» Ιπποκράτης˙ back to basics με άλλα λόγια. Ακολουθήσαμε τ’ αχνάρια των Οινοτρόπων… την Ελαϊς, την Σπερμώ και την Οινώ, οι οποίες έλαβαν από τον παππού τους το θεό Διόνυσο μοναδικό χάρισμα: «ποιείν εκ γης έλαιον, σίτον και οίνον». Ο μύθος λέει ότι οι Οινοτρόποι παρείχαν άφθονους καρπούς και τροφές σʼ όσους έφταναν για να ζητήσουν χρησμό στο μαντείο της Δήλου. Τα ονόματά τους συνδέθηκαν με τα τρία βασικά προϊόντα του ελληνικού χώρου, το λάδι, το σιτάρι και το κρασί. Άλλωστε «απού ‘χει στάρι και κρασί και λάδι στο πιθάρι έχει του κόσμου τα καλά και Του Θεού τη χάρη», λέει η κρητική μαντινάδα.

Όλα μας τα προϊόντα είναι αριθμημένα, γιατί είναι χειροποίητα και ως εκ τούτου δεν μπορούν να παραχθούν σε μεγάλες ποσότητες.

Προσφέρονται σε συσκευασία δώρου γιατί δεν είναι απλά επτά και ίσως αύριο δέκα παραδοσιακά προϊοντα σε ένα κουτί, αλλά μια ολόκληρη φιλοσοφία για τη θρέψη, την καλή διατροφή και την υγεία. Είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση για ορεκτικό που μπορεί να συνοδεύσει αυτοτελώς ένα οποιοδήποτε ποτό, για πρόγευμα, γεύμα, δείπνο αλλά και επιδόρπιο.

Συμμετέχουμε στο Groopio και ζητάμε τη βοήθειά σας για να χρηματοδοτήσουμε την τελευταία φάση της ιδέας μας, τη δημιουργία του κουτιού δώρου που θα φιλοξενήσει τα εκλεκτά προϊόντα της ελληνικής γης. Θα χρειαστούμε περίπου 1800 ευρώ για να φτιάξουμε τα πρώτα μας κουτιά... Μπορείς να μας βοηθήσεις να κάνουμε την αρχή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου