Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Την οργή και το θυμό, θα τα κάνουμε δράση

Μήνες τώρα οι ντόπιοι και οι ξένοι που διαφεντεύουν τις τύχες μας προσπαθούν να μας πείσουν  ότι εμείς οι πολίτες φταίμε  που είμαστε ακόμα στο σκοτάδι δύο  χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο  και τα όσα το ακολούθησαν ˙ που οι αγορές βρέθηκαν πάνω από τις κυβερνήσεις˙ που το πολιτικό μας σύστημα καταρρέει˙ που χάνεται η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας˙ που καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας˙ που  τα χρήματα των επιδοτήσεων πήγαν χαμένα με αποτέλεσμα η χώρα μας να μην μπορεί σήμερα ούτε την Μπανανία να ανταγωνιστεί με τα  χύμα, αντί των τυποποιημένων, προϊόντα της.

Προσπαθούν να μας κάνουν να βουλιάξουμε στην ενοχή και να παγώσουμε από το φόβο μας, αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.


«Κουρέψανε» τα εισοδήματά μας˙ τη ζωή μας˙ και τη ζωή των παιδιών μας, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να «κουρέψουν»  την ψυχή μας.

Εμείς  από γενιά της κρίσης, θα γίνουμε η γενιά  που  θα ξεπεράσει την κρίση.

Ζητάμε συγγνώμη από τις γενιές που «χάνονται», γι΄αυτό που τους κληροδοτούμε. Όμως εμείς θα εμπνεύσουμε τα παιδιά μας με στάση ζωής, με δημιουργικότητα, με  νέες  δράσεις.

Θα δημιουργήσουμε όραμα  για μια νέα ζωή, μέσα από τα νέα δεδομένα. Δεν θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας την ψυχολογική καταστροφή. Αυτό τους το χρωστάμε . Μόνο σ’ αυτά  χρωστάμε και σε κανέναν  άλλο.

Στις νέες καταστάσεις θα πάμε ως  καινούργιοι άνθρωποι. Νέες μέρες, νέοι άνθρωποι, όχι κολλημένοι στο παρελθόν .

Δεν θα βουλιάξουμε στο παράπονο για την αδικία που σήμερα μας πληγώνει. Αυτή θα είναι η συγγνώμη μας στις επόμενες γενιές. Την οργή και το θυμό που νοιώθουμε σήμερα, θα τον κάνουμε δράση, θα τον κάνουμε ζωή!

Στήριξη δεν περιμένουμε από κανέναν εντός και εκτός  Ελλάδος. Θα στηριχτούμε όμως στις αστείρευτες δυνάμεις του ανθρώπου, στις δικές μας δυνάμεις, στη δύναμη του «εμείς».

Θα κάνουμε το εγώ, εμείς και θα παραμείνουμε όρθιοι. Θα στηριχθούμε στο μυαλό μας και στα χέρια μας˙  θα κρατήσουμε ζωντανές τις  αξίες και τις αρχές μας, είτε μέσα από άτακτη είτε μέσα από συντεταγμένη χρεωκοπία.

Είμαστε υπερήφανος λαός , είμαστε αγωνιστές˙  είμαστε εμείς που θα σταθούμε όρθιοι  με τις δικές μας δυνάμεις.  Δεν υπάρχουν εμπνευστές σήμερα,  δεν πιστεύουμε πια κανέναν και κυρίως  τις πολιτικές μας ηγεσίες που με τις επιλογές τους επιτρέπουν σε όλο τον κόσμο να μας χαρακτηρίζει  άχρηστους και ανίκανους.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν μας αξίζουν.

Ένα κουκούτσι  μας άφησαν τελικά όλοι όσοι κράτησαν τα ηνία της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό το κουκούτσι όμως θα το φυτέψουμε,  θα δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες και το εύκρατο κλίμα που απαιτείται, για να γίνει καρπός, τροφή και πάλι ζωή.

Εμείς θα εμπνεύσουμε εμάς .

Μαζί θα πάμε. Μαζί θα υποδεχτούμε τη νέα σκληρή εποχή που ήρθε, με τη φτώχεια που μας κληροδότησαν όλοι αυτοί που τους είχαμε εξουσιοδοτήσει να αποφασίζουν για μας. Με φτώχεια, αλλά όχι με μιζέρια.

Μαζί  θα  αγανακτήσουμε με την αγανάκτησή μας και  μετά θα  μπούμε στη δράση. Μαζί θα κρατηθούμε υγιείς ψυχικά και σωματικά.

Δεν θα βουλιάξουμε, δεν θα χαθούμε στην έρημο που δημιούργησαν γύρω μας.

Η ζωή είναι παιχνίδι και χάνει μόνο όποιος δεν παίζει. Έρχονται  στιγμές όπως τώρα που το  παιχνίδι γίνετε σκληρό και δύσκολο,  όμως...  συνεχίζει να είναι παιχνίδι.

Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν τη Ζωή μας και τη διάθεσή μας για μια νέα ζωή.









Αγάπη Παττακού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου