Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η ατομική μας προσπάθεια!

Κάθε μέρα αναζητούμε με λαχτάρα τις «καλές ειδήσεις», τις οποίες το τελευταίο διάστημα βρίσκουμε σε ικανό αριθμό -γιατί υπάρχει και η άλλη Ελλάδα- στο πρώτο πρακτορείο ειδήσεων μόνο με Καλές Ειδήσεις, στο GoodNews.gr
Από τις πιο πρόσφατες αναρτήσεις του, επιλέξαμε τα λόγια του δρ. Λεωνίδα Αλεξόπουλου Μηχανολόγου Μηχανικού, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του GoodNews.gr, αν τα καλά νέα του χώρου του θα μπορούσαν να κατακτήσουν περισσότερο τη δημόσια σκηνή και αν χρειάζεται αλλαγή προσώπων που επικρατούν στο δημόσιο λόγο, απαντά: 



«Η μεγαλύτερη αλλαγή που χρειάζεται είναι στην προσπάθεια που καταβάλλει ο κάθε ένας από εμάς ξεχωριστά. Να ξεφύγουμε από τις εύκολες λύσεις, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, και να αναζητήσουμε δουλειά σε πρωτογενείς κλάδους εργασίας χωρίς να τα περιμένουμε όλα από την εκάστοτε κυβέρνηση. Η καινοτομία είναι το προοίμιο για την παραγωγή και την ανάπτυξη και όταν ο συνδυασμός αυτός προσφέρει νέες θέσεις εργασίας θα αποτελέσει και σημαντική είδηση και έξοδο από την κρίση».
 
Ο δρ. Λεωνίδας Αλεξόπουλος, λέκτορας του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθηνών και επικεφαλής της Ομάδας Συστημάτων Βιολογίας και ο δρ. Αλέξανδρος Μητσού, επίκουρος Καθηγητής Μηχανολόγων Μηχανικών στο ΜΙΤ διακρίθηκαν με το βραβείο της καλύτερης Πρακτικής για την Έρευνα και την Επιστήμη (ΒΙΟΙΤ world conference, best practice award) και με το βραβείο της καλύτερης δημοσίευσης στο τελευταίο συνέδριο Planet XMap, που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη τον Οκτώβριο του 2011,  επειδή ανακάλυψαν μέθοδο που προσομοιάζει τη συμπεριφορά κυττάρων και προσδιορίζει ταχύτατα τις επιδράσεις των φαρμάκων σ΄ αυτά.
 
Θαυμάσιο που οραματίστηκαν ένα αύριο με φάρμακα που δεν θα έχουν παρενέργειες, και κυρίως που αγωνίζονται για να το κατακτήσουν.
Άλλοι οραματίζονται αντίδοτα μόνο από το φαρμακείο της Φύσης και άλλοι πάλι την εποχή που οι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη τα φάρμακα, γιατί θα έχουν περιφρουρήσει τη φυσική τους κατάσταση που είναι η υγεία, όπως λέει και ο παππούς Ιπποκράτης…
 
Όπως και νά ‘χει, η μεγαλύτερη αλλαγή είναι η ατομική  τους προσπάθεια!  




Κατερίνα Καρύγιαννη

1 σχόλιο:

  1. Μια μεγααααάλη αγκαλιά ευχές.

    Υπέροχη η μουσική από τρεχούμενα νερά και πουλιά.
    " Κι έτσι έκανε αυτό, που θα έκανε αν δεν φοβόταν: προχώρησε αλλάζοντας κατεύθυνση."
    Καλή επιτυχία
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή