Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

«Παίζω» με την αλλαγή της εποχής

                                                                               
Αλλαγή εποχής˙ η οποία φέρνει μαζί της και μια κάποια αναστάτωση στο σπίτι καθώς τα παπλώματα, οι κουβέρτες τα πουλόβερ και τα λοιπά χειμωνιάτικα πρέπει να αποσυρθούν και να δώσουν τη θέση τους σε λινά σκεπάσματα και καλοκαιρινά ρούχα.

Λίγο βαρετή διαδικασία και κοπιώδης˙ μπορούμε όμως να την κάνουμε λίγο σαν παιχνιδάκι.


Το μυστικό είναι να αποφύγουμε τα σκοροκτόνα και τα αρωματικά του εμπορίου –που είναι και αρκετά ακριβά- και να επιλέξουμε να δώσουμε στα ρούχα και τα σκεπάσματά μας λίγη από τη φροντίδα της φύσης.

Κλωνάρια λεβάντας, φύλλα δάφνης ή καρφάκια γαρύφαλλου τυλιγμένα σε λίγο τούλι για να μην τρίβονται μέσα στα ρούχα μας, δίνουν ωραίο άρωμα και συγχρόνως κρατάνε μακριά το σκόρο.

Επίσης, αν θέλετε να φρεσκάρετε ντουλάπες και συρτάρια, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας αρωματικά πουγκιά με το αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Είναι μια πολύ δημιουργική ενασχόληση, την οποια οι μαμάδες μπορούν να κάνουν μαζί με τα παιδιά τους και να περάσουν πολύ όμορφα.

Για τα πουγκάκια χρειάζεται απλά λίγο τούλι και λίγη «γέμιση» από αποξηραμένα λουλούδια ή από κουρελάκια. Προτιμώ πάντα τη δεύτερη λύση˙ αντί να πετάξω φανελάκια και μπλουζάκια των παιδιών που είναι αρκετά φθαρμένα και δεν μπορούμε να τα δωρίσουμε σε άλλα παιδιά, τα κόβω με το ψαλίδι μου κουρελάκια, τα βάζω στο τούλι και τα εμποτίζω με αρκετές σταγόνες από τα αγαπημένο μου αιθέριο έλαιο. Δένω το πουγκάκι μου και βάζω την τελευταία πινελιά επιστρατεύοντας κορδονάκια και στολίδια από παλιές πασχαλινές λαμπάδες και δώρα –όλο και κάτι κρατιέται σε κάθε σπίτι- με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική.

Κρεμάστε τα στις ντουλάπες ή απλά απωθέστε τα στα συρτάρια και αυτό ήτανε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου