Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το μπογαλάκι τους και στην επαρχία

Πως ονομάζεται άραγε το αντίθετο της αστυφιλίας;  Κάπως θα πρέπει  να «βαφτίσουμε» το φαινόμενο και σύντομα μάλιστα˙  γιατί όπως φαίνεται 60 χρόνια μετά την έκρηξη της αστυφιλίας, οι Έλληνες ετοιμάζονται να κάνουν την αντίστροφη διαδρομή, από τα αστικά κέντρα στην περιφέρεια, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.



Πρόσφατη έρευνα της Kapa Research για λογαριασμό του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης έδειξε ότι 1,5 εκατ. (!)  άνθρωποι σχεδιάζουν να επιστρέψουν στην περιφέρεια. Από το σύνολο των ερωτηθέντων το 68,2% σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να κατοικήσει μόνιμα στην ελληνική ύπαιθρο. Το 50% σχεδιάζει να ασχοληθεί με τις καλλιέργειες, το 18,3% με τον πολιτισμό και τον τουρισμό, το 14,2% με νέες επικοινωνίες και τεχνολογίες, το 10,6% με την ενέργεια, το 7% με το εμπόριο και το 6,7% με τον αγροτουρισμό.

Εξίσου αξιοπρόσεκτο είναι ότι  έχουν ήδη κατατεθεί 8.000 (!) αιτήσεις από συμπολίτες μας που διεκδικούν ένα κομμάτι γης  από τα 30.000 αγροτεμάχια, συνολικής έκτασης 500.000 στρεμμάτων, μέσω του προγράμματος  διανομής γης σε νέους αγρότες.
Σημειώνεται ότι το 65% των ενδιαφερομένων ουδέποτε υπήρξαν αγρότες, ενώ το 76% δηλώνουν πρόθυμοι να δεσμευτούν για την παραγωγή βιολογικών, ποιοτικών και ανταγωνιστικών προϊόντων. 

Back to the roots λοιπόν… επιστροφή στις ρίζες μας˙ επιστροφή στα θεμελιώδη της ζωής. Μήπως τελικά επιστροφή στον αληθινό εαυτό μας και στα βαθύτερα θέλω της ψυχής μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου