Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Strawberry Stick, όπως λέμε φράουλα να την πιείς στο ποτήρι


Δευτέρα σήμερα και θα πάμε κάπως απρόσμενα με την παρουσίαση ενός ακόμα ταξιδιάρικου κοκτέιλ. Το αναμενόμενο θα ήταν να επανερχόμαστε με ποτοποιήματα μια ανάσα πριν από το σαββατοκύριακο, οπότε βγαίνει και ο περισσότερος κόσμος. Έλα όμως που μας ήρθε η ιδέα να την σπάσουμε τη λογική αυτή. Πως να δοκιμάσεις τελικά κάτι αληθινά ξεχωριστό στον πανικό της Παρασκευής και του Σαββάτου;

Η Κυριακή είναι μια θαυμάσια μέρα, η Δευτέρα δεν υπολείπεται. Το ίδιο και η Τρίτη και η Τετάρτη. Ξανασκεφτείτε το. Η δοκιμή νέων γεύσεων είναι τελετουργία και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε.

Πάμε λοιπόν στο κοκτέιλ μας˙  Strawberry stick το ονόμασε ο εμπνευστής του˙ μια «ιδέα» φράουλας σε ένα ποτήρι που σου ‘ρχεται να το φας.  Πολύ γευστικό˙ πολύ ταιριαστό, το «πάντρεμα» της φράουλας με την κανέλα και πολύ βουτηγμένο στα αρώματα της Άνοιξης˙ σε φέρνει στην πόρτα του Καλοκαιριού, χωρίς να σ΄αφήνει να διαβείς το κατώφλι. 

Ο ιδιοκτήτης του Huge Χάρης Σκούρας μοιράζεται μαζί μας την έμπνευση και τη συνταγή του. Έχουμε και λέμε:
Σε ένα old fashion ποτήρι Strawberry Stick έχουν αναμειχθεί αρμονικά:

• 4 φράουλες λιωμένες στο χέρι  (muddling, μας εξηγεί ο Χάρης)
• 50 ml τζιν
• 20 ml φρέσκος  χυμός λεμονιού
• 20 ml σιρόπι κανέλας (χειροποίητη δημιουργία του Huge)
• 4 dash bitter σοκολάτας 

Και να τι κάνουμε:
Χτυπάμε όλα τα συστατικά μας στο σέικερ με μπόλικο πάγο. Προσοχή δεν σουρώνουμε τον πάγο˙ κρατάμε τα κομμάτια του πάγου και αφήνουμε όλο το μείγμα του σέικερ να κατακλύσει το ποτήρι. Σερβίρουμε με «κορυφές» δυόσμου. 

Αν δεν έχετε όρεξη για πειραματισμούς στο σπίτι, αφήστε τους  ειδικούς στο Huge (Λέκκα 10 στο Κέντρο της Αθήνας), να σας προσφέρουν την ντελικάτη γευστική ανάσα του Strawberry  Stick. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου