Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και ο «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών


Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Οι επιστήμονες ανά τον κόσμο αποδέχονται εδώ και πολλά χρόνια ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας μπορεί να θεραπεύσει τις περισσότερες ασθένειες,  και μάλιστα χωρίς παρενέργειες.
Αν και το μέλι είναι γλυκό, εάν ληφθεί στη σωστή δοσολογία ως φάρμακο, δεν βλάπτει ακόμα και τους διαβητικούς ασθενείς. Το World News, ένα περιοδικό στον Καναδά, στην έκδοσή του με ημερομηνία 17 Ιανουαρίου 1995, είχε δώσει τον παρακάτω κατάλογο των ασθενειών που μπορούν να θεραπευτούν με μέλι και κανέλα, όπως είχε ερευνηθεί από δυτικούς επιστήμονες.

Καρδιοπάθεια
Κάντε ένα μείγμα από μέλι και κανέλα σε σκόνη και απλώστε το  πάνω στο ψωμί, αντί για μαρμελάδα και να το τρώτε τακτικά ως  πρόγευμα. Μειώνει τη χοληστερόλη στις αρτηρίες και σώζει από καρδιακή προσβολή. Επίσης όσοι είχαν ήδη μια καρδιακή προσβολή, αν κάνουν αυτή τη διαδικασία καθημερινά, θα προλάβουν νέο επεισόδιο. Η τακτική χρήση της πιο πάνω διαδικασίας βοηθά στη σωστή λειτουργία της αναπνοής και δυναμώνει τους παλμούς της καρδιάς. Όσο μεγαλώνουμε, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ευελιξία τους και φράζουν. Το μέλι και η κανέλα αναζωογονούν τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Αρθρίτιδα
Ασθενείς με αρθρίτιδα, μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλυτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Εάν λαμβάνεται τακτικά, ακόμη και οι χρόνιες αρθρίτιδες μπορεί να θεραπευτούν. Σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί φρόντιζαν τους ασθενείς τους με ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, διαπίστωσαν ότι μέσα σε μια εβδομάδα, από τα 200 άτομα που το είχαν εφαρμόσει, 73 είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο.  Και μέσα σε ένα μήνα, κυρίως οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν, εξαιτίας της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάνε χωρίς πόνο.

Κυστίτιδα
Βάλτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην ουροδόχο κύστη.

Χοληστερόλη
Δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αναμεμειγμένα σε 456 γραμμάρια αφέψημα τσαγιού, που χορηγείται σε έναν ασθενή χοληστερόλης, έδειξε ότι μειώνει το επίπεδο της χοληστερόλης στο αίμα κατά 10% μέσα σε δύο ώρες. Όπως αναφέρεται και στους ασθενείς αρθρίτιδας, εάν λαμβάνεται τρεις φορές την ημέρα, κάθε χρόνια περίπτωση χοληστερόλης θεραπεύεται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο εν λόγω περιοδικό, το αγνό μέλι όταν λαμβάνεται με φαγητό ανακουφίζει από την χοληστερόλη.

Κρυολόγημα
Αυτοί που πάσχουν από κοινά ή σοβαρά κρυολογήματα πρέπει να λαμβάνουν μια κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1/4 κουτάλι κανέλα σε σκόνη καθημερινά, για τρεις ημέρες. Η διαδικασία αυτή θα θεραπεύσει γρηγορότερα τον χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και θα καθαρίσει τα ιγμόρεια.

Διαταραχές στομάχου
Όταν το μέλι λαμβάνεται με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι και επίσης καθαρίζει τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα.  Επίσης η κανέλα σε σκόνη αναμεμειγμένη με δύο κουταλιές της σούπας μέλι όταν ληφθεί πριν το φαγητό ανακουφίζει και βοηθάει στην πέψη.

Αέρια στομάχου (φουσκώματα)
Σύμφωνα επίσης με μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, αν το μέλι λαμβάνεται με κανέλα σε σκόνη το στομάχι απαλλάσσεται από τα αέρια.

Ανοσοποιητικό σύστημα
Καθημερινή χρήση μελιού και σκόνης κανέλας δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες. Η συνεχής χρήση του μελιού δυναμώνει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος για την καταπολέμηση των βακτηριδίων και των ιών.

Μακροβιότητα
Τσάι από μέλι και λίγη κανέλα σε σκόνη, όταν λαμβάνεται τακτικά, προλαμβάνει τη φθορά του γήρατος. Πάρτε τέσσερις κουταλιές μέλι, ένα κουτάλι σκόνη κανέλας και τρία φλιτζάνια νερό και βράστε τα. Πίνετε 1/4 φλιτζανιού, τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα..

Ακμή
Αναμειγνύετε τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και απλώνετε στο πρόσωπο πριν από τον ύπνο. Ξεπλένετε το επόμενο πρωί με χλιαρό νερό. Εάν επαναλάβετε τη διαδιασία καθημερινά για δύο εβδομάδες, τα σπυράκια εξαφανίζονται.  Επίσης μπορείτε να εφαρμόσετε  μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίση αναλογία σε περιοχές του δέρματος που χρήζουν θεραπείας από  έκζεμα, λειχήνες ή άλλες αιτίες.

Αδυνάτισμα
Καθημερινά το πρωί, μισή ώρα πριν από το πρωινό με άδειο στομάχι και το βράδυ, πριν τον ύπνο,  πίνετε μέλι και κανέλα σε σκόνη βρασμένα σε ένα φλυτζάνι νερό. Εάν το ρόφημα λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος ακόμη και στα  πιο παχύσαρκα άτομα. Επίσης, πίνοντας αυτό το μείγμα τακτικά, δεν επιτρέπουμε στο λίπος να συσσωρευτεί στο σώμα, ακόμη και αν κάποιος ακολουθεί διατροφή πλούσια σε θερμίδες.

Καρκίνος
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα είδη καρκίνου θα πρέπει να λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη για ένα μήνα τρεις φορές την ημέρα.

Κόπωση
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα του μελιού σε σάκχαρα ενισχύει την αντοχή του σώματος. Ηλικιωμένοι που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, έχουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ευελιξία. Ο Δρ. Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, λέει ότι η μισή κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι νερό στο οποίο προστίθεται λίγη κανέλα σε σκόνη, που λαμβάνεται καθημερινά μετά το πρωινό βούρτσισμα των δοντιών και το απόγευμα, περίπου στις 15:00, όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να μειώνεται, αυξάνει τη ζωτικότητα του οργανισμού μέσα σε μια εβδομάδα.


Σημ. Του blog: Παρ’  ότι δεν μπορούμε με κανένα τρόπο να επιβεβαιώσουμε τις ευεργετικές επιπτώσεις από τη χρήση του μελιού με την κανέλα, όπως περιγράφονται παραπάνω, αναδημοσιεύουμε το άρθρο κρίνοντας ότι αν μη τι άλλο καταδεικνύει  ότι το μελάκι που υπάρχει σε αφθονία και σε εξαιρετική ποιότητα στην Ελλάδα είναι σίγουρα ένας πολύ καλός σύμμαχος για την προστασία της υγείας μας. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου