Ταυτότητα

Η Arteat είναι η προσπάθειά μας να συγκεντρώσουμε και να διαθέσουμε στην αγορά χειροποίητα ελληνικά προϊόντα από τη γη των πατεράδων μας, την Μεσσηνία και την Κρήτη.

Η σκέψη μας είναι  να επιστρέψουμε στα θεμελιώδη της ελληνικής διατροφής, έτσι όπως μας την παρέδωσε ο «παππούς»  Ιπποκράτης˙  να ακολουθήσουμε τ’ αχνάρια των Οινοτρόπων - Ελαΐς,  Σπερμώ και  Οινώ-  που τα ονόματά τους συνδέθηκαν με τα τρία βασικά προϊόντα του ελληνικού χώρου, το λάδι, το σιτάρι και το κρασί. 

Η επιστροφή στα βασικά της ουσίας και της ύπαρξής μας, στα προπατορικά μας·  η επιστροφή στο αυτούσιο γέννημα της φύσης·  στην «πρώτη ύλη» του ανθρώπου και της τροφής του· αυτός είναι ο δρόμος που διαλέξαμε. Αυτή είναι η  άμυνά μας στη λαίλαπα που μας άφησε η εποχή που φεύγει.

Διαλέξαμε λοιπόν μερικά από τα εκλεκτά «δώρα» της ελληνικής γης, τα οποία και θα σας προσφέρουμε για να επιλέξετε ένα δώρο ουσίας για τον εαυτό σας, την οικογένειά σας, τους φίλους, τους συνεργάτες σας.

Το «ταξίδι» όμως  μέχρι την υλοποίηση των σχεδίων μας είναι μακρύ, γι΄αυτό σε μια έμπνευση της στιγμής αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε  το blog της Arteat, για να μπορούμε να επικοινωνούμε τις σκέψεις  μας γύρω από την τροφή˙ όχι μόνο την τροφή που έχει ανάγκη το σώμα μας, αλλά και την «τροφή» που ενεργοποιεί το πνεύμα και παρηγορεί την ψυχή μας.

Ονειρευτήκαμε ένα σημείο συνάντησης που θα μπορούμε να μιλάμε γι΄αυτά που μας εμπνέουν˙ μια γωνίτσα στο χαοτικό «αέρα» του διαδικτύου όπου θα βρίσκουν «καταφύγιο» τα καλά νέα και εκείνες οι σκέψεις, οι απόψεις και οι ιδέες που μπορούν να επανατροφοδοτήσουν τη θετική σκέψη και να συμβάλλουν στην καλή υγεία και στην ισορροπημένη ζωή∙ ό,τι τελικά μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για να δημιουργήσουμε το προσωπικό μας αντίδοτο στην κρίση -όπως και αν την ονομάσουμε- με μοίρασμα, αλληλεγγύη και συλλογικότητες.


Καλό συναπάντημα!