Παρασκευή, 24 Μαΐου 2013

Γεύσεις ARTEAT στις Ημέρες Γαστρονομίας


Συμμετέχουμε μαζί με επιλεγμένους παραγωγούς εκλεκτών ελληνικών προϊόντων στην πρωτο-ποριακή εκδήλωση για την Γαστρονομία και τον Πολιτισμό που φιλοξενείται στις 24/25 και 26 Μαΐου στο Μουσείο Μπενάκη.


Ημέρες Γαστρονομίας - "Ονομασία Προέλευσης Ελληνική", την ονόμασαν οι διοργανωτές, αντλώντας έμπνευση, όπως σημειώνουν, από τον στίχο του Ελύτη:
 
" Τη γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική ".
 
Η εκδήλωση αναζητά τη σύγχρονη διατύπωση της ταυτότητας της ελληνικής γεύσης, η οποία ανάγει την υπόστασή της στη συνέχιση και διατήρηση μιας πολιτισμικής - γαστρονομικής παράδοσης χιλιάδων ετών.

Πλαισιώνεται από πληθώρα εκδηλώσεων και δράσεων γευσιγνωσίας, πολιτισμού, καινοτομίας και εκπαίδευσης. Οι επιμέρους θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:Θεματικά live cooking sessions με δημοφιλείς chefs.

Αρχιτεκτονική και γαστρονομία.

Συνεργατισμός, μια επίκαιρη πρόταση σύστασης πρότυπου συνεργατικού σχηματισμού (cluster) επιχειρήσεων τροφίμων από την ομάδα της Frulatti και της Μελίαρτος.

Food, new media & technology.

Γαστρονομικός τουρισμός: Ο ρόλος των food tours.

Food blogging.

Γαστρονομική διπλωματία: Η διεθνής απήχηση της new Greek cuisine.

Food styling sessions at foyer με την Tina Webb κ.α.Δείτε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα: www.imeres-gastronomias.gr

24,25 και 26 Μαΐου, Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου