Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Οι Συλλογικές κουζίνες... στήνουν τσουκάλι στην Κλαυθμώνος



Στην πλατεία Κλαυθμώνος στήνουν το τσουκάλι τους οι Συλλογικές Κουζίνες, σήμερα  18 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι. Το φαγητό και το γλέντι είναι δωρέαν, ως απάντηση στη βία της πείνας που επεκτείνεται μέρα με τη μέρα. Συμμετέχουν η  Συλλογική Κουζίνα ELCHEF, η Συλλογική Κουζίνα της Τετάρτης, το Κοινωνικό- Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα, ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros, η Ομάδα Αλληλεγγύης Τσαμαδού 15, η Συλλογική Κουζίνα «Ο  Άλλος  Άνθρωπος», η Τράπεζα Τροφίμων Κατοίκων Πετραλώνων, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Στην πρόσκληση που υπογράφουν οι Συλλογικές σημειώνουν μεταξύ άλλων: «Στη βία της ανεργίας και της πείνας, στη βαρβαρότητα της ποινικοποίησης της φτώχειας, αντιπαραθέτουμε την αλληλεγγύη ως προϋπόθεση της επιβίωσής μας, την κοινωνική αυτενέργεια και την αυτοοργάνωση, ως το μόνο τρόπο για να μη μείνει κανείς μόνος /η, για να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε μια ζωή που να μας αξίζει.


Διαλέγουμε την οριζόντια κοινωνική δικτύωση και έμπρακτα μοιραζόμαστε αγαθά και υποδομές. Ανασύροντας τη συλλογική πολιτιστική μας μνήμη συναντιόμαστε, τρώμε και γλεντάμε παρέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου