Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ... από την Πύλο

Το arteat σας στέλνει μια καλημέρα νωτισμένη από το θαλασσινό αεράκι που «σκάει» ξέπνοο στο λιμάνι της Πύλου -κάτω από τα νοσταγλικά κεραμοσκέπαστα σπίτια- και ίσα που αναταράζει το φύλλωμα του γέρικου πλάτανου που καμαρώνει την αδιαμφισβήτητη κυριαρχία του στην πλατεία της πόλης.
 
 
Είχαμε τη χαρά μιας μοναχικής απόδρασης –οι συμπατριώτες μας κρατήσανε την όρεξή  τους για τις διακοπές του Πάσχα- στον ευλογημένο τόπο της Μεσσηνίας: Πύλο, Μεθώνη, Κορώνη, Γιάλοβα.Χορτάσανε τα μάτια μας ομορφιά από την ολάνθιστη φύση της Άνοιξης˙  τ’ αυτιά μας μουσικές από το μουρμουρητό της θάλασσας και το βουητό των μελισσών˙ η ψυχή μας αγαλλίαση από τα χρώματα, τις μυρωδιές και τη ραστώνη  της νωχελικής καθημερινότητας των κατοίκων. 

Κρυφοκοιτάξαμε ανενόχλητοι όλη την εαρινή μυσταγωγία, χωρίς ευτυχώς κανείς να μας πάρει μυρουδιά. Οι σκιές των κάστρων σου επιτρέπουν να ξεγλιστράς από τα αδιάκριτα βλέμματα και να ζεις έστω και για λίγο το δικό σου παραμύθι...

Αδύνατον να σας κοινωνήσουμε την αίσθηση. Κάποιες στιγμούλες μόνο που κατάφερε να αποτυπώσει ο φακός, μπορούμε να μοιραστούμε μαζί σας.

1 σχόλιο:

  1. Πανέμορφο... Με ταξιδέψατε σαν να ήμουν κι εγώ εκεί... Μια καλημέρα κι από μένα... Να συνεχίσετε με την ίδια πάντα γραφή... Ιωάννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή