Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ξέμεινες από καλλυντικά; Έχεις ελαιόλαδο!


Χίλιες και μια χρήσεις έχει τελικά το ελαιόλαδο στη ζωή μας˙ εκτός βέβαια από φάρμακο και αναντικατάστατο στοιχείο μιας ισορροπημένης διατροφής.
Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε μερικές πρακτικές εφαρμογές που μας λύνουν τα χέρια, ειδικά στις μέρες της οικονομικής κρίσης που η αντικατάσταση καλλυντικών και ειδών περιποίησης είναι πια δυσβάσταχτη. 
Πάμε λοιπόν:
Το ελαιόλαδο μπορεί να αντικαταστήσει θαυμάσια το ντεμακιγιάζ ματιών. Λίγες σταγόνες ελαιόλαδου σε λίγο βαμβάκι αρκούν για να ξεβάψετε άφοβα τα μάτια σας, εύκολα και αποτελεσματικά. Να προσθέσουμε εδώ ότι εξίσου καλή δουλειά κάνει και το αμυγδαλέλαιο, το οποίο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε επίσης για ένα ωραιότατο και οικονομικό κατ’οίκον μασάζ.

Με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο επίσης μπορείτε να «σώσετε» μια ξεραμένη μάσκαρα που υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε στο καλάθι των αχρήστων. Δοκιμάστε να ρίξετε 2-3 σταγόνες ελαιόλαδο στο εσωτερικό της και να την ανακινήσετε καλά. Όταν την χρησιμοποιήσετε, θα δείτε ότι έχει ανακτήσει την υγρή της μορφή.

Το λαδάκι είναι επίσης ένα θαυμάσιο καλλυντικό για τα νύχια μας.  Τις περασμένες δεκαετίες οι γυναίκες στην Κρήτη, ελλείψει άλλων καλλυντικών, χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά ελαιόλαδο για να περιποιούνται τα νύχια και τα χέρια τους. Και η αλήθεια είναι ότι το ελαιόλαδο είναι θαυματουργό με τα γνωστά και ενοχλητικά «πετσάκια». Κάθε βράδυ λοιπόν πριν πάτε για ύπνο βάλτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στα νύχια σας και τρίψτε απαλά. Θα απαλλαγείτε από πετσάκια και παρωνυχίδες και τα νύχια σας θα δείχνουν υγιή και περιποιημένα. 

Τέλος, το ελαιόλαδο είναι πολύ αποτελεσματικό και στην αντιμετώπιση του κεριού (κυψελίδα) των αυτιών. Ένα από τα πρώτα πράγματα που μου είπε ο παιδίατρός μας κ. Σπύρος Χριστόπουλος ήταν να μην χρησιμοποιήσω π ο τ έ στα αυτιά των παιδιών μπατονέτα. Ο λόγος είναι απλός: τα γνωστά ξυλαράκια με το βαμβάκι στην άκρη σπρώχνουν το κερί των αυτιών προς τα μέσα, στοιβάζοντάς το. Έτσι επιδεινώνεται το πρόβλημα συσσώρευσης κεριού στο αυτί. Αντ΄αυτού μου πρότεινε να βάλω σε ένα μικρό μπουκαλάκι ελαιόλαδο και με ένα σταγονόμετρο να ρίχνω μια φορά στο τόσο από δύο σταγόνες στο κάθε αυτάκι των παιδιών. Μ΄αυτό τον τρόπο η κυψελίδα απομακρύνεται φυσιολογικά μεταφέροντας νεκρά κύτταρα δέρματος, σκόνη ή άλλες ακαθαρσίες που δεν πρέπει να συσσωρεύονται στο αυτί μας.
 
Υ.Σ.: Αυτές είναι κάποιες από τις «απρόσμενες» χρήσεις του ελαιόλαδου. Θα υπάρχουν σίγουρα και άλλες... Σύντομα θα επανέλθουμε με κάποιες από τις παραδοσιακές «φαρμακευτκές» του χρήσεις. Αν γνωρίζετε και άλλες πρακτικές εφαρμογές του πολύτιμου αυτού αγαθού που μας διαφεύγουν, στείλτε μας την πληροφορία στο e-mail του blog για να την δημοσιοποιήσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου