Ποτοποιήματα ξανά˙ με ένα πολύ
ιδιαίτερο κοκτέιλ από τον bartender Νίκο Γαρτζολάκη˙ Sage rail το
όνομά του - όπου sage το φασκόμηλο - και
κάνει επίσημη πρώτη παρουσίαση στο arteat.
Η έμπνευσή του έχει τη δική της
ιστορία. Ο δημιουργός του Νίκος Γαρτζολάκης μπορεί να άφησε τον τόπο της
καταγωγής του, το Ρέθυμνο, για να κάνει τις δικές του διαδρομές ζωής μεταξύ
Αθήνας και Θεσσαλονίκης, δεν έπαψε όμως να κουβαλάει την Κρήτη στο μυαλό και την ψυχή
του.
Όταν δήλωσε συμμετοχή σε έναν
πρόσφατο διαγωνισμό με κοκτέιλς, είχε ήδη αποφασίσει ότι η δημιουργία του θα
είχε κάτι από Κρήτη. Επέλεξε το φασκόμηλο, ένα από τα πιο αρωματικά βότανα που
φύονται στο νησί˙ και δύσκολο να το ισορροπήσεις, λόγω της πολύ έντονης και ελαφρώς
πικρής γεύσης του.
Ο Νίκος όμως το τόλμησε˙
«πάντρεψε» το φασκόμηλο με το ρούμι, το βερμούτ, τη μαστίχα και το γκρέιπφρουτ
και «έκλεισε» τη γεύση του με τα bitters του κάρδαμου και του σέλερι.
Το αποτέλεσμα; Ένα πολύ ισορροπημένο κοκτέιλ που σου
αποκαλύπτεται από γουλιά σε γουλιά και σου αποκαλύπτει μια - μια όλες τις
γεύσεις των ιδιαίτερων συστατικών του.
Και να πως γίνεται το
sage rail
60 ml
3y.old rum εμβαπτισμένο
σε φασκόμηλο
15 ml γλυκό vermouth
10 ml ξηρό vermouth
10 ml λικέρ μαστίχας
2 dash bitter κάρδαμου
1 dash bitter celery
Ακολουθεί πολύ καλό shaking και
fine straining. To sage rail σερβίρεται
με αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου, τα οποία με τελετουργικό τρόπο και με
«χειρουργική» λαβίδα ο Νίκος Γαρτζολάκης τοποθετεί στο κέντρο του ποτηριού...
Και μετά έρχεται η απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου