Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα»


Πως ήρθε η κουβέντα στο τι απαντάμε στα νέα παιδιά που βρίσκονται μπροστά στο δίλημμα να φύγουν ή να μείνουν σε τούτη τη χώρα, δεν θυμάμαι.  
Μου ‘μεινε όμως ότι ο Νίκος Πορτοκάλογλου –από τη χθεσινοβραδινή εκπομπή «στην υγειά μας» της ΝΕΤ- είπε ότι την απάντηση στο δίλημμα που βασάνισε και τον ίδιο πριν από κάποια χρόνια την έδωσε με το τραγούδι του  «τα καράβια μου καίω». Στη συνέχεια έπαιξε το τραγουδάκι κι έτσι κατάλαβα τι ήθελε να πει ο ποιητής... 


«Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα
ώσπου νά'βρω νερό, γιατί ανήκω εδώ»



Όχι που δεν τον  ήξερα το στίχο, αλλά, να, πρώτη φορά τον άκουσα καλά, τον ένιωσα στο πετσί μου βρε παιδί μου, με ταρακούνησε. Πριν από κάποια χρόνια άλλωστε δεν είχα κανένα δίλημμα να μείνω ή να φύγω. Τώρα όμως «από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα»...
Χωρίς να ξέρω αν κι εμείς που αποφασίζουμε να μείνουμε θα τα καταφέρουμε, λέω ότι αξίζει να κάνουμε την προσπάθεια. Και μετά σκέφτομαι ότι είμαστε πολλοί και αναθαρρεύω..

Ο Γιώργος Κλειβοκιώτης μαζί με τους φίλους του Ονίκ Παλαντζιάν και Στάθη Χαϊκάλη κατάφεραν να υλοποιήσουν την «τρελή» τους ιδέα για μια γαγαντοαφίσα στην Times Square της Νέας Υόρκης που θα προβάλει την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό. Συγκέντρωσαν περισσότερα από 15.000 ευρώ (!) μέσω διαδικτύου, από τον οβολό των χρηστών που στήριξαν την εκστρατεία τους Up Greek Tourism.

Η 28χρονη Μαρίκα Πουλοπούλου στήνει το ατελιέ της στην καρδιά της Αθήνας, την ώρα που το πολεμικό ανακοινωθέν των δελτίων των 20:00 επαναλαμβάνει μονότονα ότι το κέντρο της πόλης έχει ερημώσει. Μετά από πέντε χρόνια σπουδών σε Σκωτία και Αγγλία, η Μαρίκα επιστρέφει στην Ελλάδα για να κάνει το δικό της εμπορικό ξεκίνημα στην Αιόλου παρακαλώ. «Είναι κακή η συγκυρία, αλλά αποφάσισα να σταματήσω να βλέπω ειδήσεις, να το δω αισιόδοξα, να πάρω το ρίσκο και ό,τι γίνει», δήλωσε η ίδια στο «Κ» της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (4/3/2012).

Η Φανή και ο Βαγγέλης, οι φίλοι μας από τη Λάρισα, φυτέψανε πριν από λίγες μέρες τα πρώτα 700 δεντράκια του ιπποφαές, εκεί που ο πατέρας τους πάλευε άνισα με τη «χαμένη από χέρι» καλλιέργεια του βαμβακιού. Ετοιμάζονται σιγά- σιγά να φέρουν το γκότζι μπέρι και τις ροδιές.

Ο Χάρης Σκούρας, κόντρα στις Κασσάνδρες που βλέπουν το Κέντρο να αργοπεθαίνει, κρατάει ανοιχτό το «θηριώδες» Huge του, ως όαση του καλού γούστου στη βραδυνή έξοδο, με επιλεγμένη μουσική,  πρωτότυπα cocktails και  πάνω απ’ όλα άποψη και στην τελευταία λεπτομέρεια. (Χάρη σου θυμίζω μας χρωστάς τη συνταγή του μοναδικού κοκτέιλ με λεβάντα!)


Η Ελεονώρα ετοιμάζεται να αφήσει τη γραφιστική για τη μεγάλη της αγάπη που είναι η ζαχαροπλαστική. Προετοιμάζει το ηλεκτρονικό της κατάστημα, αλλά ήδη διαθέτει χέρι με χέρι τα μοναδικά χειροποίητα σοκολατάκια της. Όπου βρείτε «Ελεονώρας γλυκοποιήματα», σταθείτε και γευτείτε.

Η Σοφία Καρύγιαννη κάνει ένα νέο ξεκίνημα, μετατρέποντας το πατρικό της σπίτι στην Νέα Πεντέλη σε κέντρο εναλλακτικών θεραπειών για υγεία και ευεξία.

Και εγώ με την Αγάπη χτίζουμε βήμα- βήμα το e-shop μας, το Arteat με παραδοσιακά γευστικά προϊόντα της Μεσσηνίας και της Κρήτης…

Τουλάχιστον με πείσμα και τρέλα όλοι εμείς θα έχουμε κάνει την προσπάθειά μας να μείνουμε εδώ...γιατί ανήκουμε εδώ.




Κατερίνα Καρύγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου